hem

Kontakta oss

Elcykelpremie

I stadsbudgeten och miljösatsningen för 2018 presenterade regeringen den nya elcykelpremien. En elcykelpremie innebär alltså att staten går in och subventionerar alla elcyklar med upp till 25% av den ursprungliga kostnaden, maximalt 10 000kr. Bidraget är retroaktivt det vill säga att kvittot ska sparas efter köpet för att några pengar ska kunna utbetalas. Subventionen kommer att gälla på alla elcyklar och elmopeder som är inköpta efter 20 September 2017. (Elmopederna har en egen separat premie).

Få bidrag

Elcykelpremien gäller för alla som har köpt elcyklar efter september 2017. Efter köp har man som konsument 6 månader på sig att lämna in kvittot för att kunna få pengar tillbaka (för köp gjorda innan 2018 gäller 6 månader från och med 1 januari 2018). Eftersom att elcykelpremien är så pass ny kan det ta ett tag för privatpersoner innan pengarna utbetalas.

Elcykelpremien gäller förutsatt att man:

Elcykelpremien gäller inte:

Viktigt att tänka på

Hur mycket en elcykelpremie kan uppgå till:

Många vinster med en elcykelpremie

Vinsterna med en elcykelpremie och en ökad användning av elcykeln är många. Här nedan listar vi några.

Miljö

Kanske kan vi få fler att välja elcykeln över bilen och på så vis värna om miljön och minska utsläppen. Ekonomiskt: En elcykel kostar mindre att köpa än en bil, den är dessutom mycket billigare i drift och försäkringen är inte alls lika dyr som en bilförsäkring. Elcykeln tillskillnad från bilen behöver heter inte tankas.

Tid

Med elcykeln sicksackar man enkelt fram mellan bilarna i bilköer, man slipper leta parkeringsplatser, betala parkeringsavgift och ha koll på när parkeringstiden går ut. En riktigt tidssparare!

Hälsa

Med en tidspressad vardag hinner man kanske inte alltid med att träna som man vill. Men genom att cykla fram och tillbaka till arbetsplatsen eller skolan kan man få in sin träning utan att ens tänka på det. En bidragande faktor till en förbättrad folkhälsa. Den hjälper också folk som har svårt att cykla på traditionell cykel att ändå kunna cykla, samtidigt som den tillåter en att färdas längre än vad man annars hade orkat, en mil känns plötsligt inte alls lika lång.

Cykelsemester

Ta med hela familjen på cykelsemester! En rolig aktivitet som inte behöver kosta mycket och även den jobbiga mördarbacken blir en baggis. Elcykeln öppnar helt enkelt upp för nya utmaningar, även för den late. Avslutningsvis Sveriges cykelbanor blir fler och bättre och det märks tydligt att cyklar och just elcykeln är en växande trend. Inte konstigt med tanke på hur lätt man faktiskt anpassar sig till elcykeln. För många har det till och med snabbt blivit en del av deras livsstil.

elcykelpremie elcykelpremie elcykelpremie
Tillbaka

© 2020 www.statligasubventioner.se